Η παρουσία του συλλόγου στο Hamfest 2022

Σας ενημερώνουμε με μεγάλη χαρά πως η παρουσία του συλλόγου στην 27η Πανελλήνια Ραδιοερασιτεχνική Συνάντηση – Hamfest 2022 είχε μεγάλη απήχηση καθώς και την επιτυχία που προσμέναμε. Ο σύλλογος μας, μαζί με την Ένωση Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών που διοργάνωσε το φεστιβάλ, έδωσε δυναμικό παρόν όλο το Σαββατοκύριακο. Κατά τη διάρκεια των δύο ημερών, είχαμε την ευκαιρία να ενημερώσουμε τα μέλη μας, ραδιοερασιτέχνες και επισκέπτες, για τον σκοπό και τις δράσεις του συλλόγου μας.

Συζητήσαμε διάφορες ιδέες, προτάσεις αλλά και προβληματισμούς που θα μας απασχολήσουν το επόμενο διάστημα. Ενημερώσαμε τους επισκέπτες για το ισχύον νομικό πλαίσιο στη μπάντα πολιτών, και τονίσαμε πως τα ραδιοτηλέφωνα C.B. είναι απολύτως νόμιμα, δωρεάν και άνευ αδείας. Αξίζει δε να αναφερθεί, πως αρκετοί παλιοί CB-ers, μας εξέφρασαν μια σειρά ερωτημάτων και αποριών για τη σημερινή πραγματικότητα στη μπάντα πολιτών. Ο σύλλογος ανταποκρινόμενος ως όφειλε, έδωσε τις απαραίτητες απαντήσεις. Τέλος, πραγματοποιήσαμε 6 νέες εγγραφές μελών καθώς και 9 καταβολές συνδρομών.

Στο περίπτερο του συλλόγου λειτουργήσαμε υπολογιστή με συνεχή ακρόαση στο δίκτυο ραδιοπυλών μέσω του Zello. Οι συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν με τη βοήθειά σας, ακούστηκαν και προκάλεσαν το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων. Επιπλέον, στήσαμε εκθεσιακό σταθμό βάσεως C.B. καθώς και προβάλλαμε φορητά ραδιοτηλέφωνα C.B. Μοιράσαμε διαφημιστικά φυλλάδια και δείξαμε τη μορφή των διακριτικών που εκδίδει ο σύλλογος, τα πιστοποιητικά και τις ταυτότητές μας.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, επισκέφθηκε το περίπτερό μας ο κ. Μεντόγιαννης από τη πλευρά του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης καθώς και ο επίτιμος πρόεδρος του συλλόγου μας κ. Μανωλάτος. Εκ μέρους του Δ.Σ. ευχαριστούμε θερμά την Ένωση Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών για την φιλοξενία στο φεστιβάλ, καθώς και το Υπουργείο για την υποστήριξη προς τον σύλλογο.