11-11

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΦΩΝΩΝ C.B. 27 MHZ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ 11m – 11 Channel ή ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ 11 μέτρα – 11 κανάλι.

31 ΜΑΪΟΥ 2020 09:00- 14:00

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η επικοινωνία σταθμών Citizens Band 27 MHZ μεταξύ τους, σε όλη την Ελλάδα. Απώτερος σκοπός είναι να γνωρίσουν τα μέλη του Συλλόγου καλύτερα τις δυνατότητες επικοινωνίας που τους παρέχουν οι 27 ΜΗΖ, με τον συγκεκριμένο εξοπλισμό που θα χρησιμοποιήσουν.

ΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Μόνο τα μέλη του Πανελληνίου Συλλόγου Χειριστών Ραδιοτηλεφώνων C.B. 27 MHZ έχουν δικαίωμα να διαγωνιστούν και να διεκδικήσουν βραβεία. Για την διεκδίκηση των βραβείων είναι απαραίτητο όλοι οι διαγωνιζόμενοι να είναι ταμιακώς ενήμεροι. 

Δεκτοί στον διαγωνισμό, αλλά  χωρίς δικαίωμα διεκδίκησης βραβείων, είναι και οι CB-ers κάτοχοι αδειών του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών παλαιού τύπου, ανεξάρτητα από την ημερομηνία εκδόσεώς της και ανεξαρτήτως αν είναι εν ισχύι ή όχι.

Τα μέλη άλλων ελληνικών αναγνωρισμένων συλλόγων C.B.μπορούν να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό αλλά χωρίς δικαίωμα διεκδίκησης βραβείων.

Τα Προσκοπικά Συστήματα μπορούν να πάρουν μέρος στον διαγωνισμό, χρησιμοποιώντας την επωνυμία τους, π.χ. 10ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Αθηνών, και να διεκδικήσουν κάποιο από τα ειδικά για προσκόπους βραβεία και ενθυμήματα, για τα στελέχη και για τους προσκόπους – λυκόπουλα που θα λάβουν μέρος στον διαγωνισμό.

Δεν μπορούν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό:

 1. Σταθμοί-μέλη διαφόρων ελληνικών ομάδων (επωνύμων  ή όχι) που ασχολούνται με τον «ευρύτερο» χώρο της  Citizens Band 27 MHZ.
 2. Ομοίως δεν μπορούν να πάρουν μέρος στον διαγωνισμό με τα μη ελληνικά διακριτικά τους μέλη Συλλόγων ή DX Group του εξωτερικού.
 3. CB-ers που αυτοπροσδιορίζονται με χρήση προσωπικών στοιχείων ή χρησιμοποιούν  παρωνύμια  – παρατσούκλια.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

 1. Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν είτε μεμονωμένα μέλη του Συλλόγου είτε να δημιουργήσουν ομάδες χωρίς περιορισμό μελών.
 2. Κάθε διαγωνιζόμενος έχει  δικαίωμα να λάβει μέρος στον διαγωνισμό είτε από την μόνιμη ή εξοχική του κατοικία είτε ως κινητός σταθμός είτε ως φορητός σταθμός.
 3. Ανεξαρτήτως αν είναι σταθμός βάσεως, κινητός ή φορητός, σε όλη την διάρκεια του διαγωνισμού, δεν έχει το δικαίωμα της μετακίνησης. Δηλαδή, εγώ δεν μπορώ να ξεκινήσω τον διαγωνισμό από το σπίτι μου στην Αθήνα και μετά δύο ώρες να πάνω στο εξοχικό μου να συνεχίσω – ή το αντίθετο. Ένας κινητός σταθμός που έχει επιλέξει να διαγωνιστεί από τον Υμηττό δεν μπορεί να ξεκινήσει από εκεί τον διαγωνισμό και στην συνέχεια να φύγει και να πάει στην Πάρνηθα να τον ολοκληρώσει. Αντίστοιχα οι φορητοί σταθμοί δεν μπορούν να ξεκινήσουν τον διαγωνισμό από τον Λυκαβηττό και μετά μια ώρα να  φύγουν και να πάνε στην Γλυφάδα να συνεχίσουν έως το τέλος του διαγωνισμού.
 4. Τα μέλη των διαγωνιζομένων ομάδων μπορούν να ζητήσουν από τον Σύλλογο να τους εκδώσει μέχρι και την Κυριακή 24/5/2020 ειδικό διακριτικό κλήσεως, της μορφής 18 SV xxx, όπου στην θέση των χχχ μπορεί να τοποθετηθεί  αριθμός γραμμάτων της επιλογής τους. Για παράδειγμα, o Γραμματέας μας  18 SV 1220, Γιώργος Γρίβας, και ο καλός μας φίλος 18 SV 1261, Γιάννης  Πυρόβολος, θα τρέξουν τον διαγωνισμό μαζί από την Πάρνηθα. Για την ομάδα τους θα μπορούσαν να ζητήσουν το διακριτικό 18 SV PAR(NITHA).

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Οι διαγωνιζόμενοι, είτε είναι μεμονωμένοι CB-ers είτε ομάδες είτε Προσκοπικά Συστήματα, θα καλούν στο κανάλι 11 και στην συνέχεια θα πηγαίνουν σε ένα άλλο, μη δεσμευμένο κανάλι, να ανταλλάξουν στοιχεία επικοινωνίας.

Η κλήση μπορεί να είναι ως εξής:

 1. CQ 11m, CQ 11 Channel (CQ Eleven meters, CQ Eleven Channel) εδώ

18 SV 100 QSY στο κανάλι 14 ευχαριστώ.

 1. Κλήση 11, 11, κλήση 11,11 εδώ 18 SV 100 μετάβαση  στο κανάλι 14 ευχαριστώ.
 2. Ο σταθμός που έκανε την κλήση, αφού πάει στο κανάλι που ανακοίνωσε και αρχίσει την επικοινωνία με τον άλλο διαγωνιζόμενο σταθμό, δίνει την ένταση του σήματος τον αριθμό επαφής και την περιοχή όπου δραστηριοποιείται,  λ.χ. 5 μονάδες αριθμός επαφής 001, Πατήσια και ακούει την ένταση των δικών του σημάτων τον αριθμό επαφής και την περιοχή του που του δίνει  ο ανταποκριτής του. Π.χ. 7 μονάδες, αριθμός επαφής 030, Πεντέλη.
 3. Τα στοιχεία της επαφής θα γραφούν σε ένα απλό σημειωματάριο υπολογιστή ως εξής:

ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟ ΚΛΙΣΗΣ, ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΣΗΜΑΤΩΝ, Α/Α, ΠΕΡΙΟΧΗ.

 1. Ο διαγωνισμός θα αρχίσει στις 9 το πρωί της Κυριακής και θα τελειώσει στις 2 το μεσημέρι. Η διάρκειά του δηλαδή θα είναι συνολικά 5 ώρες.
 2. Τα ημερολόγια των επαφών θα πρέπει να κατατεθούν στην Επιτροπή διαγωνισμού έως την Κυριακή 14/6/2020.

ΣΥΣΚΕΥΕΣ

Πομποδέκτες:

Στον διαγωνισμό μπορούν να χρησιμοποιηθούν ΜΟΝΟΝ ραδιοτηλέφωνα C.B. 27 MHZ. O χαρακτηρισμός ραδιοτηλέφωνο ή πομποδέκτης Citizens Band 27 MHZ,  θα προκύπτει από το εγχειρίδιο χρήσης που τον συνοδεύει. Πομποδέκτες που δεν χαρακτηρίζονται ως Citizens Band 27 MHZ transceivers δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στον διαγωνισμό.

Ισχύς εξόδου:

Η ισχύς εξόδου που μπορεί να  χρησιμοποιηθεί είναι έως 4 Watt. Απαγορεύεται η χρησιμοποίηση συσκευών με μεγαλύτερη ισχύ ή η χρήση γραμμικών ενισχυτών ισχύος.

Διαμορφώσεις:

Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος ραδιοσταθμοί Citizens Band 27 MHZ χρησιμοποιώντας ΜΟΝΟ διαμόρφωση FM. Δηλαδή, ναι μεν κάποιος πομποδέκτης δύναται να υποστηρίζει και διαμόρφωση ΑΜ και SSB αλλά αυτές δεν θα χρησιμοποιηθούν – τουλάχιστον φέτος.

Κεραίες:

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε εργοστασιακές είτε ιδιοκατασκευασμένες κεραίες υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι πανκατευθυντικές και η απολαβή τους δεν θα ξεπερνά τα 2.15 dBi.

ΚΑΝΑΛΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στον διαγωνισμό μπορούν να χρησιμοποιηθούν ΟΛΑ τα κανάλια (με εξαίρεση τα δεσμευμένα  #1 – #9 – #19, #40) της περιοχής 26.965 – 27.405 ΜΗΖ.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Υπάρχουν τρεις κατηγορίες διαγωνιζομένων και βραβείων:

 1. Μεμονωμένος CB-er
 2. Ομάδα CB-ers
 3. Προσκοπικά Συστήματα.

Νικητής σε κάθε κατηγορία αναδεικνύεται ο μεμονωμένος CB-er, η ομάδα ή το Προσκοπικό Σύστημα που θα συγκεντρώσουν τον μεγαλύτερο αριθμό επαφών, πολλαπλασιασμένων επί τον αριθμό των χιλιομέτρων που υπολογίζει το Google Maps μεταξύ των διαγωνιζομένων σταθμών.

Αυτός είναι ο λόγος που απαιτείται να αναφέρετε -εκτός από την ένταση των σημάτων και τον αύξοντα αριθμό επαφής- και η περιοχή εκπομπής.

Παράδειγμα:

Ο 18 SV 100  από το Κιάτο επικοινωνεί με τον 18 SV 117 στο Γαλάτσι. Ο υπολογισμός γίνεται ως εξής:

Επαφή Χ Απόσταση = Βαθμολογία Επαφής οπότε:

1 επαφή Χ 96 Km = 96 Πόντοι.

Επαφή 18 SV 100 από το Κιάτο με την ομάδα Μπαντούλα 18 SV 1333 στον Υμηττό, υπολογισμός:

1 επαφή Χ 100 Km = 100 Km.

Σύνολο βαθμολογίας 96 + 100 = 196 που είναι τα Κm Χ 2 που είναι οι επαφές =  390 πόντοι.

Η Επιτροπή Διαγωνισμού θα εκδώσει τα αποτελέσματα το γρηγορότερο δυνατόν και πάντως μέσα σε 35 από την ημέρα κατάθεσης των ημερολογίων. Τα αποτελέσματα είναι υποχρεωτικώς αποδεκτά. Ενστάσεις δεν είναι δεκτές.

ΒΡΑΒΕΙΑ

Μεμονωμένος διαγωνιζόμενος.

Στους τρεις πρώτους νικητές θα δοθούν 1ο – 2ο και 3ο βραβείο.

Ομάδα CBers.

Στις τρεις πρώτες ομάδες νικητών θα δοθούν σε κάθε μέλος τους 1ο – 2ο και 3ο βραβείο, ανάλογα με την κατάταξη της ομάδας.

Προσκοπικά Συστήματα.

Στα τρία πρώτα Προσκοπικά Συστήματα θα δοθούν 1ο – 2ο και 3ο βραβείο, στο οποίο θα αναγράφεται το ονοματεπώνυμο και το διακριτικά των χειριστών τους. Τα υπόλοιπα θα λάβουν αναμνηστικό συμμετοχής.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ

Όπως συμβαίνει τα τελευταία πολλά χρόνια διεθνώς  τα βραβεία αποστέλλονται στους νικητές μέσω e-mail, σε αρχεία PDF, ενώ τα πρωτότυπα δίνονται σε εορταστική εκδήλωση του Συλλόγου.

Όλα τα μέλη του Συλλόγου που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό θα λάβουν αναμνηστικό συμμετοχής.

Για τα μη μέλη του Συλλόγου που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό θα γίνει ειδική ευχαριστήρια ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Συλλόγου μας, όπου θα γραφούν τα διακριτικά και η περιοχή από όπου δραστηριοποιήθηκαν.

Επιτροπή Διαγωνισμού

Επικεφαλής του διαγωνισμού ορίζεται ο Αντιπρόεδρος κος  Γιάννης Παπαμιχαήλ,

18 SV 1233, οποίος έχει την ευθύνη της συγκρότησης της Επιτροπής Ελέγχου και έκδοσης των αποτελεσμάτων.

Ο Πρόεδρος                                                      Ο Γ. Γραμματέας

Μάκης Μανωλάτος                                                Γιώργος Γρίβας

18 SV 100                                                           18 SV  1220