Γενική συνέλευση 2023: Το επόμενο βήμα για τα CB

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Θα θέλαμε από καρδιάς να σας ευχαριστήσουμε για τη συμμετοχή σας στη γενική συνέλευση και κοπή πίτας την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023. Μοιραζόμαστε αυτό το άρθρο μαζί σας, προκειμένου να κάνουμε μια ανασκόπηση στα σημαντικότερα δρώμενα εκείνης της ημέρας.

Ξεκινώντας, η συνάντησή μας έλαβε χώρα στο Cafe “The Lake” που βρίσκεται στο Πάρκο Τρίτση στην Αττική. Με αφορμή την ανασκόπησή μας, θα θέλαμε και δημοσίως να τους ευχαριστήσουμε για τη θερμή φιλοξενία που μας προσέφεραν. Η γενική συνέλευση άρχισε στις 10:00 το πρωί και ολοκληρώθηκε στη 13:00 το μεσημέρι, όπως είχε προγραμματιστεί. Η συμμετοχή ήταν πέραν κάθε προσδοκίας, τόσο δια ζώσης, όσο και διαδιακτυακά, καθώς μέλη από όλη την Ελλάδα είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν απομακρυσμένα μέσω της πλατφόρμας του Zoom. Γνωρίσαμε φίλες και φίλους για πρώτη φορά, αλλά επανασυνδεθήκαμε ξανά με ανθρώπους με το πέρας της καραντίνας.

Μέλη από όλη την Ελλάδα έδωσαν παρών στη γενική συνέλευση του νέου έτους

Η διαδικασία αυτή είχε μια πρωτοτυπία: ήταν η πρώτη γενική συνέλευση που οργανώθηκε από το νέο διοικητικό συμβούλιο της 29ης Μαϊου 2022. Βάλαμε τα δυνατά μας, έτσι ώστε να εξυπηρετήσει με τον καλύτερο τρόπο τα μέλη, αλλά πρωτίστως να συμμετέχουν οι συνάδελφοι από επαρχία ισότιμα, σαν να ήταν εκεί. Οι εργασίες άρχισαν με πρώτο ομιλητή τον νέο Πρόεδρο του συλλόγου Θάνο 18SV1364, που αφού καλωσόρισε τα μέλη, παρουσίασε τα πεπραγμένα του περασμένου έτους και έκανε μια ανάλυση για τα σχέδια του 2023.

Παρουσιάστηκαν οι παρακάτω στόχοι για το νέο έτος:

 • Ήρθε η ώρα να προσδιορίσουμε τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των μελών του συλλόγου, έτσι ώστε να είναι ξεκάθαρα τα κίνητρα εγγραφής νέων μελών, αλλά και να υπάρχει συνέπεια στη διεκπαιρέωση των υποχρεώσεών τους.
 • Το νομικό πλαίσιο βάση του οποίου πραγματοποιούνται οι επικοινωνίες στη μπάντα πολιτών είναι αναγκαίο να γίνει οικείο από όλα τα μέλη, αλλά και από τους CB-er εν γένει. Μέσω της εκπαιδευτικής διαδικασίας θα φροντίσουμε να ενημερωθεί ο κόσμος.
 • Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ποιοι συνάδελφοι έχουν πραγματικά ενδιαφέρον για το σύλλογό μας. Τα ανενεργά μέλη οφείλουν να μας ενημερώσουν για τη πορεία τους στο σύλλογο, έτσι ώστε να είναι ανάλογες και οι υποχρεώσεις τους.
 • Όπως έχουμε πει στο παρελθόν, θα δοθεί βαρύτητα σε δράσεις και πρωτοβουλίες εκτός της Αττικής. Ο σύλλογός μας είναι πανελλήνιος και οφείλουμε να το υποστηρίξουμε. Όπως γίνονται συναντήσεις στην Αθήνα έτσι θα γίνονται και σε άλλες πόλεις της επαρχίας.
 • Η επέκταση του δικτύου ραδιοπυλών είναι ένα ακόμα στοίχημα για το νέο έτος. Θα φροντίσουμε να δούμε ποιες περιοχές μπορούν να υποστηρίξουν νέες ραδιοπύλες και θα έρθουμε σε επαφή με τα τοπικά μέλη.
 • Θα δοθεί βαρύτητα στην ανάπτυξη εξωστρέφειας, έτσι ώστε να ενημερωθεί ο κόσμος για τη μπάντα πολιτών και τις δραστηριότητες του συλλόγου μας. Αν αξιοποιήσουμε τη δυναμική μας έχουμε τη δυνατότητα να προσελκύσουμε πολύ κόσμο.
 • Όπως έγιναν εκπαιδευτικά σεμινάρια το περασμένο έτος, έτσι και θα συνεχιστούν του 2023 δίνοντας έμφαση στη ποιότητα της εκπαίδευσης που παρέχεται στα μέλη. Τόσο δια ζώσης όσο και διαδικτυακά θα διοργανώνονται σεμινάρια ανάλογα με τις ανάγκες και τα αιτήματα του κόσμου.
 • Η παρουσία μας στα Ευρωπαϊκά αλλά και Ελληνικά δεδομένα μας δίνει την ευκαιρία να οργανώσουμε διαγωνισμούς με συλλόγους του εξωτερικού αλλά και ασκήσεις εκτάκτων αναγκών. Μέσα στο νέο έτος θα αρχίσουμε τις εργασίες και σε αυτούς τους τομείς.
Η εναρκτήρια ομιλία του Προέδρου στη γενική συνέλευση, παρουσιάζοντας του στόχους του νέου έτους

Εν συνεχεία, πήρε το λόγο ο νέος Αντιπρόεδρος του συλλόγου Κώστα 18SV126, αναλύοντας την εσωτερική οργάνωση και τον ευέλικτο τρόπο με τον οποίο διεκπαιρεώνουμε τις υποχρεώσεις μας. Έγινε αναφορά στους ανθρώπους που είχαν αναλάβει επιμέρους πόστα για την διεκπαιρέωσης της γενικής συνέλευσης, καθώς ανακοινώσαμε επίσης την κοπή της πίτας και τη διεξαγωγή λαχειοφόρου στο τέλος των διαδικασιών.

Η ομιλία του Αντιπροέδρου στη γενική συνέλευση, παρουσιάζοντας την εσωτερική οργάνωση του συλλόγου

Αμέσως μετά την ομιλία του Αντιπροέδρου, τον λόγο έλαβε ο τέως Πρόεδρος Μάκης 18SV100, ο οποίος παρουσίασε τα πεπραγμένα του απελθόντος διοικητικού συμβουλίου, καθώς και μοίρασε ευαρέσκιες στα μέλη και στους εφόρους του.

Ολοκληρώνοντας το πρώτο μέρος της γενικής συνέλευσης, ας δούμε τους ανθρώπους που υποστήριξαν με την πολύτιμη βοήθειά τους. Σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσουμε θερμά:

 • Τον Αντιπρόεδρο Κώστα 18SV126 για την διεξαγωγή της λαχειοφόρου
 • Τον Γενικό Γραμματέα Σαράντη 18SV1365 που ανέλαβε την εξόφληση συνδρομών
 • Τον Αντώνη 18SV1542 για τον γενικό συντονισμό
 • Τον Luca 18SV1454 για την οργάνωση της διαδικτυακής μετάδοσης μέσω του Zoom
 • Τον Κώστα 18SV1231, Δημήτρη 18SV1342 και Δημήτρη 18SV1455 για την βοήθεια στη σημείωση των λαχνών
 • Τον Ηλία 18SV1447 που ήταν ο φωτογράφος της ημέρας
Εργασίες προετοιμασίας των λαχνών από τον Αντιπρόεδρο Κώστα 18SV126
Ο Γενικός Γραμματέας Σαράντης 18SV1365 στην εξόφληση συνδρομών
Ο Luca 18SV1454 στον συντονισμό της διαδικτυακής μετάδοσης της γενικής συνέλευσης

Στο δεύτερο μέρος της γενικής συνέλευσης τέθηκε προς συζήτηση το θέμα της εφαρμογής υποτόνων στο δίκτυο ραδιοπυλών. Ήταν ένα πάγιο αίτημα των μελών ήδη από τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς ταλαιπωρούν το δίκτυο σε καθημερινή βάση παρεμβολές από σταθμούς του εξωτερικού. Γι’ αυτό το λόγο, αποφασίσαμε να γίνει συζήτηση και ψηφοφορία επί του θέματος, έτσι ώστε να αποφανθεί η γενική συνέλευση για το εάν θα εφαρμοστούν. Τον λόγο πήρε πρώτος ο Έφορος Εκπαίδευσης Κώστας 18SV1231, που ανέλυσε το πρόβλημα και παρουσίασε τα υπέρ και τα κατά των υποτόνων στο δίκτυο.

Ο Κώστας 18SV1231 (αριστερά) αναλύει το θέμα των υποτόνων

Ακολούθως, πήρε το λόγο ο τέως Πρόεδρος Μάκης 18SV100 με την δική του τοποθέτηση.

Ο Μάκης 18SV100 (αριστερά) τοποθετείται για το θέμα των υποτόνων

Τέλος, τον λόγο έλαβε ο Στέλιος 18SV9289 παραθέτοντας την δική του άποψη.

Ο Στέλιος 18SV9289 τοποθετείται για το θέμα των υποτόνων

Κλείνοντας την συζήτηση, ακολούθησε η διαδικασία της ψηφοφορίας, έχοντας θετικό αποτέλεσμα στην εφαρμογή των υποτόνων στο δίκτυο ραδιοπυλών. Το διοικητικό συμβούλιο έχει πλέον σαφή εντολή της γενικής συνέλευσης να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

Η γενική συνέλευση ολοκληρώθηκε με την κοπή της πίτας και τη διεξαγωγή της λαχειοφόρου. Σε αυτό το σημείο να σημειωθεί πως οι δύο βασιλόπιτες ήταν σπιτικές, χωρίς οικονομική επιβάρυνση, η πρώτη συνεισφορά της μητέρας του Προέδρου και η δεύτερη συνεισφορά της συζύγου του Αντιπροέδρου. Ευχαριστούμε θερμά τις κυρίες για την ευγενική χειρονομία τους. Το φλουρί για το 2023 έπεσε στον Μπάμπη 18SV1270, όπως και αποφασίστηκε να παραχωρηθεί δωρεάν η συνδρομή του.

Οι δύο βασιλόπιτες της γενικής συνέλευσης λίγο πριν κοπούν
Ο Πρόεδρος με τον Αντιπρόεδρο μοιράζουν τα κομμάτια της βασιλόπιτας στα μέλη
Το φλουρί βρήκε ο Μπάμπης 18SV1270!

Στη λαχειοφόρο μοιράστηκαν τα παρακάτω δώρα στους τυχαιρούς νικητές, όπως ανακοινώθηκαν:

 • CB PNI HP-6500
 • CB CRT ONE N
 • CB PNI Escort HP-62
 • CB CRT 2000H
Το CB CRT 2000H ένα από τα δώρα της λαχειοφόρου

Συμπερασματικά, είναι φανερό πως η επιτυχία της γενικής συνέλευσης εκπέμπει θετικά μηνύματα για τη μπάντα πολιτών στην Ελλάδα. Η μεγάλη συμμετοχή και το ενδιαφέρον των μελών, δείχνει πως ο σύλλογος έχει κάνει ουσιαστικά βήματα μπροστά, έχοντας μια δυναμική άνευ προηγουμένου. Όλοι μαζί, με συλλογικό πνεύμα, ας εργαστούμε αυτό το νέο έτος για να πάμε τη μπάντα πολιτών ένα βήμα πιο ψηλά.

Πολλά 73.